[ scummvm-Bugs-1454079 ] Monitor is put in standby or is modeswitched all the time

SourceForge.net noreply at sourceforge.net
Sun Mar 19 23:34:31 CET 2006


Bugs item #1454079, was opened at 2006-03-19 23:34
Message generated for change (Tracker Item Submitted) made by Item Submitter
You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=418820&aid=1454079&group_id=37116

Please note that this message will contain a full copy of the comment thread,
including the initial issue submission, for this request,
not just the latest update.
Category: Unknown Crash/Other
Group: All Games
Status: Open
Resolution: None
Priority: 5
Submitted By: Halfgaar (halfgaar)
Assigned to: Nobody/Anonymous (nobody)
Summary: Monitor is put in standby or is modeswitched all the time

Initial Comment:
I'm not sure if this applies to all games, as I only
play Monkey Island 3, but it would seem to be very generic.

My monitor keeps getting put in VESA standby (not
SUSPEND or OFF) mode. I'm not sure if that's it, but it
would seem to be. It doesn't happen after a long time
of inactivity, it can happen very suddenly. Moving the
mouse or touching a key brings back the picture. It's
not a screensaver, because it takes about a second for
the image to reappear, and when the image is gone, the
OSD of my monitor doesn't respond. 

On most monitors VESA standby actually results in
suspend or off, so the powerled starts to blink, or
turn yellow or something. But this monitor does
implement standby, which is the lightest form of power
management and doesn't cause the powerled to change
color or blink, because all that's done is removing the
signal from the picture tube. In any event, what I mean
is, that it's not easy to see if this is actually the
standby mode, or that it's modeswitching in rapid
succuession for example (faster than it can keep up
with, resulting in a constantly black picture), since
during a modeswitch the OSD also doesn't respond and it
takes a while to sync to the new mode, which would
explain delay of the picture reappearing.

Hardware:
Video: GeForce 6600LE on Eizo T766 CRT monitor.
CPU: Athlon X2 3800+ 2GB RAM.
Mainboard: MSI K8N Neo4, NForce4 Ultra chipset.

Software:
Gentoo Linux, kernel 2.6.15.
Glibc: 2.3.5
GCC: 3.4.5
X.org: 6.8.2
C(XX)FLAGS: "-O3 -march=i686 -mtune=athlon-xp -pipe"
ScumVM: 0.8.1 (latest Gentoo stable)

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&atid=418820&aid=1454079&group_id=37116




More information about the Scummvm-tracker mailing list